Network: 17.3.12 Mega ζημιές, mega απολύσεις


Mega ζημιές, mega απολύσεις ...


Ο ετήσιος ισολογισμός του «Τηλέτυπου» καταδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κανάλι. Οι ζημιές είναι της τάξης των 21, 8 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ το 2010 και θα ήταν μεγαλύτερες αν δεν άλλαζαν οι χρόνοι αποσβέσεων. Το Mega περιμένει τον...Απρίλιο την είσοδο των 10 εκατ. ευρώ από τους μετόχους αλλά και την έγκριση του ομολογιακού δανείου. Και στην ουρά περιμένουν οι εταιρείες παραγωγής «ΑΤΑ» και «Άνωση» να πληρωθούν τα χρέη τους. Τα οποία σύμφωνα με τον ισολογισμό για τα παρελθόντα έτη ανέρχονται, για την μεν «Άνωση» του Μπόμπολα σε 10,1 εκατ. ευρώ για το δε στούντιο «ΑΤΑ» του ΔΟΛ σε 6,7 εκατ. ευρώ.

Μια ακόμη μείωση αποδοχών, αυτή τη φορά 20% για όλους ανεξάρτητου ποσού αμοιβής, επιβάλλεται στο Mega.

Οι απολύσεις εννοείται πως συνεχίζονται σταθερά σε όλα τα τμήματα ενώ παρά τις διαψεύσεις ισχύει ένα άτυπο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Δέλεαρ είναι η πλήρης αποζημίωση σε όσους αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το κανάλι. Η προτροπή δίνεται σε όσους βρίσκονται κοντά σε συνταξιοδότηση και όσους έχουν δεύτερη ή τρίτη δουλειά.
greektv-com.blogspot

Real Επικαιρότητα
H Realnews αυτής της Κυριακής
17/3/2012 1:00:00 μμ
       (2) (0)

Με τίτλο: «Καταγγέλλω ωμή παρέμβαση» κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews. H εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη-βόμβα του Μανώλη Κοντοπυράκη, ο οποίος αποκαλύπτει το «μαγείρεμα» στο έλλειμμα. Ο πρώην επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας «καίει» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς επισημαίνει: «ήταν υπουργός μιας ώρας, δεν είχε δει τα στοιχεία και μου ανήγγειλε ότι θα τα αλλάξει», σημειώνοντας δε: «μου ζητήθηκε να στείλω στη Eurostat πρόβλεψη για έλλειμμα 14,8% και 3 λεπτά αργότερα άλλαξαν γνώμη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο: «Φτάνει το κουκούλωμα!», στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη «οι αποκαλύψεις της Realnewsγια τα "μαγειρέματα" στα στατιστικά να αποτελέσουν τη βάση ενδελεχούς δικαστικής έρευνας».   
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=131983&catID=11 

Ο κυκλώνας Λούα πλησιάζει επικίνδυνα στην Αυστραλία

Ο Λούα έχει ταχύτητα 250 χλμ. την ώρα Ο Λούα έχει ταχύτητα 250 χλμ. την ώρα
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί σήμερα πόλεις στην βορειοδυτική Αυστραλία, καθώς ο κυκλώνας Λούα κατευθύνεται προς την ακτή ανάμεσα στο Πορτ Χέντλαντ και το Μπρουμ.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, οι κάτοικοι της περιοχής αυτής θα πρέπει να αναμένουν ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους με ταχύτητα έως και 250 χιλιομέτρων ανά ώρα από τον κυκλώνα αυτόν, που τοποθετείται στην τέταρτη βαθμίδα της σχετικής κλίμακας.
 
Είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας της χρονιάς και μπορεί να αναβαθμιστεί στη μέγιστη βαθμίδα της κλίμακας που είναι η πέμπτη.

Το μπινελίκι πάει σύννεφο! Μεγάλο φιάσκο οι αυριανές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Παίρνουν τηλεφώνο τους πάντες για τις αυριανές εκλογές και εισπράττουν μπινελίκια!
Όταν λέμε μπινελίκι μιλάμε για ΤΟ... μπινελίκι. Ο Κουσελάς τηλεφωνεί στους πάντες για τις αυριανές εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Το τι ακούει...
δεν περιγράφεται. 
Πριν λίγο τηλεφώνησε σε έναν πρόεδρο συλλόγου. Το μπινελίκι πήγε σύννεφο....

Θράσος μεγάλο οι ΠΑΣΟΚΟΙ λέμε. Δεν ιδρώνει με τίποτα το αυτί τους!

http://dimotikosafari.blogspot.com

Για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο Έλληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor.


Το έλλειμμα σκοπίμως διογκώθηκε, φέρεται να είπε πηγή του ΠΑΣΟΚ στη σκιώδη CIA

Το έλλειμμα σκοπίμως διογκώθηκε, φέρεται να είπε πηγή του ΠΑΣΟΚ στη σκιώδη CIA

17/03/2012, Τομέας:ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Blog.gr Facebook
Για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση του
 ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο Έλληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor. Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks και παρουσιάζουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη με κωδικό GR101, «η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση και πιθανότατα για να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς) πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα.
Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης».
Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 16 Ιανουαρίου 2010 ο υπάλληλος της Stratfor που χειρίζεται τη συγκεκριμένη πηγή επισημαίνεται επίσης ότι ο πληροφοριοδότης GR101 είναι δικηγόρος στις Βρυξέλλες. Περιγράφεται δε ως πολύ αξιόπιστος και με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές που έδωσε χαρακτηρίστηκαν από τον χειριστή ως «φήμες».
Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα πριν από την αποστολή του εν λόγω μηνύματος είχε εκδοθεί από τη Eurostat η έκθεση - κόλαφος για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2008.

http://news247.gr/health/perivallon/to_radienergo_sunnefo_ston_eirhniko_wkeano.1695039.html


Το ραδιενεργό σύννεφο στον Ειρηνικό Ωκεανό

Δείτε πώς το ραδιενεργό σύννεφο από τη Φουκουσίμα εξαπλώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό (Vid)
Ένα χρόνο περίπου μετά πυρηνικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα οι πληγές παραμένουν ανοιχτές. Ο άνεμος παρέσυρε ένα ραδιενεργό σύννεφο σε όλη την γύρω περιοχή αλλά και στον Ωκεανό.
Στο αποκαλυπτικό βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να παρατηρήσει, με κίτρινο χρώμα, την εξάπλωση του ραδιενεργού σύννεφου στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

Ωστόσο οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί καθώς σύμφωνα με τον Shunichi Tanaka, πρώην προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας της Ιαπωνίας.
"Συνήθως, η μόλυνση γίνεται σε μια πυρηνική εγκατάσταση, μέσα σε μια ελεγχόμενη περιοχή, αλλά εδώ πρόκειται για παγκόσμια μόλυνση του περιβάλλοντος, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό".
Όσο αφορά την Ευρώπη,  η ποσότητα ραδιενέργειας ήταν από 1000 έως και 10.000 φορές μικρότερη από εκείνη του Τσερνομπίλ, δηλαδή μεταξύ εκατό και χιλίων εκατομμυριοστών μπέκερελ ανά κυβικών μέτρων του αέρα.

http://news247.gr/health/perivallon/to_radienergo_sunnefo_ston_eirhniko_wkeano.1695039.html