MEGΑλες... απολύσεις!

MEGΑλες,MEGales Σε 15 απολύσεις προχώρησε η διοίκηση του Mega την περασμένη Παρασκευή το πρωί, εφαρμόζοντας την εντολή των εκδοτών της «Τηλέτυπος ΑΕ». Η πλειοψηφία των εργαζομένων που απολύθηκε ανήκε στο διοικητικό προσωπικό της εταιρίας και είναι στο πλαίσιο των μηναίων «εκκαθαρίσεων» που έχει αποφασίσει να κάνει το κανάλι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, προκειμένου να συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο στόχο (!) που έθεσαν οι εκδότες σε παλαιότερη συνεδρίαση του ΔΣ...
Θυμίζουμε ότι τον Φλεβάρη, απομακρύνθηκαν περίπου
 10 εργαζόμενοι, «πατώντας» και τότε, όπως και τώρα, στο δικαίωμα που δίνει ο νομοθέτης στον εργοδότη για συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων κάθε μήνα! Φυσικά στο πλήθος των εργαζομένων που μένουν άνεργοι δεν ανήκει κανένα από τα «βύσματα» των εκδοτών, τα οποία επαναλαμβάνουμε ότι και υψηλές αμοιβές απολαμβάνουν και συνιστούν στρατό «αργόσχολων»! Συνέπεια των κριτηρίων που ακολουθούνται για τις συγκεκριμένες απολύσεις, το κενό που προκαλείται στην καθημερινή λειτουργία του καναλιού, δεδομένου ότι πετιούνται στο δρόμο, οι χρήσιμοι και παραγωγικοί εργαζόμενοι με τις χαμηλές αμοιβές!
Πηγή: enimerosi24
http://www.inews.gr/115/MEGales-apolyseis.htm 

Η δράση της Αστυνομίας… έφερε αντίδραση από τους οπαδούς Ο Πέτρος Παπαμακάριος γράφει για τους λόγους που οδήγησαν στην "οργή" των οπαδών του Παναθηναϊκού κατά των Αστυνομικών δυνάμεων τη Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ.


Όλα όσα έγιναν τη Κυριακή το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο αμαύρωσαν την ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα και η εικόνα της ντροπής θα κυνηγάει για πάντα τον Παναθηναϊκό.
Το θέμα βέβαια είναι γιατί έγιναν και αν θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Πολλοί τα περίμεναν αλλά κανείς δεν πήρε μέτρα για να τα αποτρέψει.

Γιατί από τη στιγμή που η πρόληψη ηθελημένα η όχι απέτυχε όταν πήγαμε στο κομμάτι της καταστολής η μπάλα είχε ήδη χαθεί και τα επεισόδια πάλι καλά που δεν πήραν ακόμα μεγαλύτερη έκταση.
Καθώς θα πρέπει κάποιος να σκεφτεί ότι στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περισσότεροι από 50.000 κόσμο και αυτοί που μετείχαν στα επεισόδια δεν ξεπερνούσαν τους 300-400 οπαδούς των πράσινων.
 
Η δράση φέρνει αντίδραση
Το θέμα όμως είναι το γιατί τα πράγματα ξέφυγαν. Τι οδήγησε αυτούς τους 300-400 σε μια τέτοια οργισμένη αντίδραση κατά της αστυνομίας κυρίως καθώς με αυτούς τα είχαν και αυτοί δέχτηκαν την "οργή" τους.
Η δράση φέρνει αντίδραση λέει ένας νόμος της φυσικής και αυτό δυστυχώς ίσχυσε και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί η Ελληνική αστυνομία είχε βάλει μόνη της το χέρι της εδώ και καιρό ώστε να βγάλει τα μάτια της.
Όταν στην διάρκεια της χρονιάς συλλαμβάνεις μόνο οπαδούς του Παναθηναϊκούεπειδή έβγαλαν ένα πανό κατά των πολιτικών, την ίδια ώρα που το συγκεκριμένο συμβάν γίνεται σε όλα τα γήπεδα, ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.
Όταν στην Λειβαδιά αναίτια αρχίζεις και βαράς αδιακρίτως κόσμο και κοσμάκη χωρίς να υπολογίζεις της συνέπειες ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.
Όταν μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι χωρίς λόγο και αιτία μια διμοιρία μπαίνει μέσα στον κεντρικό σύνδεσμο του "Ενιαίου Φορέα" και αρχίζει και βαράει αδιακρίτως και κάνεις καταστροφές ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.
Όταν και ενώ σε συζητήσεις που έχεις κάνει με τους επικεφαλής στου συνδέσμους λες ότι για να υπάρξει ηρεμία η αστυνομική παρουσία πριν την έναρξη του ντέρμπι θα είναι διακριτική και εσύ τελευταία στιγμή γεμίζεις το ΟΑΚΑ με κλούβες ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.
Όταν μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του ντέρμπι διμοιρίες μπαίνουν για πρώτη φορά μέσα σε θύρα οπαδών, των φανατικών συγκεκριμένα, και ρίχνουν ξύλο ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.
Όταν γεμίζεις το ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα με διμοιρίες μπροστά από την φυσούνα και τον πάγκο των φιλοξενούμενων παίρνοντας μέτρα τα οποία δεν ισχύουν ποτέ στην έδρα του αντιπάλου ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.
Όλα αυτά κυρίως ήταν που έκαναν το ποτάμι να ξεχειλίσει. Και το θέμα είναι ότι κάποιοι γνώριζαν σίγουρα πως με τις ενέργειες τους ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ αλλά δεν τους ένοιαζε. Τους ένοιαζε το αποτέλεσμα το οποίο και πέτυχαν.
Η… εκδίκηση
Βέβαια για να μην σταθούμε και μόνο στις προκλήσεις που όντως δέχτηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα πρέπει να πούμε ότι ανάμεσα στους 300-400 υπήρχαν και κάποια άτομα που σκέφτηκαν ότι έτσι θα πάρουν εκδίκηση για την Ριζούπολη.
Έτσι θα πάρουν εκδίκηση για τα όσα έγιναν πέρυσι στο Καραϊσκάκη.
Έτσι θα τα βάλουν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος κινεί τα νήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Έτσι θα πάρουν εκδίκηση για τα διαιτητικά σφάλματα εναντίων του Παναθηναϊκού.
Έτσι θα αναγκάσουν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να κόψει το παραμύθι και να αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα από τον Παναθηναϊκό.
Όλα αυτά οδήγησαν στα επεισόδια που είδαμε την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ και τα οποία δυστυχώς θα αμαυρώσουν την ιστορία του Παναθηναϊκού.

http://www.gazzetta.gr/podosphairo/article/item/274636-telos-pou-axize-se-olous


Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου... καταδικάζει κι αυτός τα επεισόδια και γράφει για το ελληνικό ποδόσφαιρο που πέθανε με τον τρόπο που «άξιζε» στο σιχαμένο προϊόν και όχι μόνο...
Θέλετε καταδίκες; Όσες γουστάρετε. Πάρτε μία έτσι για να χαϊδέψουμε αυτάκια: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις σκηνές βίας που είδαμε (;) στο ΟΑΚΑ. Ελπίζουμε μάλιστα να μην επαναληφθούν. Είναι κρίμα να χαλάει έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο από 100 αλήτες».
Και τώρα η αλήθεια χωρίς σαντιγί και κερασάκια που γλυκαίνουν. Όλοι παίρνουν στο τέλος αυτό που αξίζουν.
Ο Παναθηναϊκός τη δεύτερη θέση που είναι και επιτυχία με το ρόστερ που διαθέτει.
Ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα γιατί είχε την καλύτερη ομάδα. Ένα πρωτάθλημα που το είχε πάρει καιρό τώρα και απλά στο ΟΑΚΑ το καπάρωσε.
Οι διοικούντες των δύο ομάδων την αηδία για τα ήθη, τα έθιμα που έχουν διδάξει, τις σχέσεις που ανέπτυξαν με τους οργανωμένους στρατούς και όχι μόνο...
Η NOVA την λαϊκή κατακραυγή για το γεγονός ότι απέκρυψε τα επεισόδια για να προστατεύσει το προϊόν. Το... ποιο; Το ξεσκισμένο από όλες τις πάντες ελληνικό ποδόσφαιρο; Αυτό που το έχουν βιάσει αυτοί που δήθεν κόπτονται;
Η ελληνική αστυνομία κέρδισε άλλο ένα παράσημο ξεφτίλας για την διαρκή έλλειψη μέτρων, την αδυναμία της να κάνει έστω και σωματικό έλεγχο σε ανθρώπους που μεταφέρουν όχι αναπτήρες αλλά... βόμβες!
Η Πολιτεία κέρδισε άλλη μια μούτζα διότι ανέβαλλε το ΑΕΚ-ΟΦΗ υπό τον κίνδυνο επεισοδίων κι όχι το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ενώ όλοι όσοι είχαν έστω και... μισή επαφή με τον πλανήτη, γνώριζαν ότι η απόφαση ήταν: 1 Χ ή Δ! Δεν άκουσαν καν ότι ο Γόντικας συγκάλεσε σύσκεψη με τους οργανωμένους κι εκείνοι δεν πήγαν ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση;
Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτό το φινάλε είναι πανάξιο για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ναι! Αυτό ακριβώς άξιζε. Μια αθλιότητα είναι, ένα ολοκληρωτικό τίποτα που πλασάρεται ως κάτι ιδιαίτερο έχοντας το κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μαύρο περιτύλιγμα.
Ψάχνετε αυτούς που έκαναν τα επεισόδια; Γιατί; Κι αν τους βρείτε δεν θα υπάρξουν άλλοι που θα κάνουν χειρότερα; Να βρείτε αυτούς που τους οδήγησαν εδώ. Αυτούς που πωλώνουν το κλίμα, που σκανδαλίζουν κάθε εβδομάδα, αυτούς που άφησαν να περάσει αβαβά όσα έγιναν τόσες και τόσες φορές στα γήπεδα, αλλά κυρίως ΕΞΩ από αυτά. Όσα έγιναν εκτός γηπέδου οδήγησαν εδώ. Κι αυτό αφορά και τα «εντός Παναθηναϊκού» που εν προκειμένω έχει την υπευθυνότητα, αφορά και όσα συμβαίνουν στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Βγαίνει ο τεχνοκράτης γενικός διευθυντής της Super League και λέει «πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Οι άλλοι λένε «μαύρη μέρα». Σιγά τα ωά ρε!
Συνεχίστε τα ευχολόγια και αφήστε τη διαφθορά να βασιλεύει... Συνεχίστε να επιτρέπετε στους εκάστοτε μεγάλους να επιβάλλουν νταβατζηλίκι αυτό που θέλουν στους μικρούς... Και η βαλίτσα πάει μακριά, πολύ μακριά... Είναι αμέτρητα τα «συνεχίστε» που μπορούν να αναφερθούν. Από αγωνιστικά, εξωαγωνιστικά μέχρι και... κοινωνικά.
Η ουσία είναι μία: Στο τέλος παίρνουν όλοι αυτό που αξίζουν. Σε ένα σιχαμένο προϊόν δεν άξιζε τίποτα άλλο παρά ένα σιχαμένο φινάλε. Ίσως τώρα που κρίθηκε και το πρωτάθλημα να είναι ευκαιρία, αναίμακτα από πλευράς αντιπαλότητας, να κάνει πράξη αυτό που δεν έγινε πέρυσι: Απονομή και διακοπή στο τριμπούρδελο που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι να αποφασίσετε να γίνετε άνθρωποι. Όχι οι οπαδοί. Πρώτα τα ζώα από τα οποία διοικείται ο αθλητισμός και οι ομάδες. Μετά βλέπουμε για τους «100 χούλιγκαν»..

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΡΝΕΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ......


 
"Δεν γνωρίζω ακριβώς τι να πω. Υποθέτω πως έχουμε κερδίσει το ματς. Υποθέτω γιατί δεν ξέρω αν έχει ολοκληρωθεί το ματς. Πριν από ένα χρόνο είχαμε στο γήπεδό μας επεισόδια και δεν ήμουν χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Και τώρα δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά τα υπόλοιπα που έλαβαν χώρα στο γήπεδο. Είναι τελείως διαφορετικό να έρχεται κάποιος στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα του και διαφορετικό να συμβεί κάτι κακό σε κάποιον αθώο . Περνά ο καιρός και συνεχίζουμε με τα ίδια και έχω μείνει άφωνος.
Σήμερα δεν είναι μέρα για να χαρούμε, είτε να κερδίζαμε 1-0, είτε να χάναμε, είτε να ερχόταν ισοπαλία. Εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και θα σχολιάσω το ματς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν χλιαρό, είχαμε εμείς ευκαιρία στο 2ο λεπτό με τον Μακούν, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, οι ομάδες ήταν κρύες και φαινόταν πως όποια σκόραρε θα κέρδιζε το ματς. Το πετύχαμε εμείς και εξελίχθηκε έτσι το ματς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να παίξουν οι παίκτες γιατί τους απασχολούσε ό,τι συνέβαινε γύρω. Ήταν ένα απαίσιο παιχνίδι".

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα όσα ντροπιαστικά έγιναν στο ΟΑΚΑ και για την... ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό!



Τα έλεγα, τα φώναζα όλη την εβδομάδα, αλλά κανενός υπεύθυνου το αυτί δεν ίδρωσε. Τελικά οι αλήτες επικράτησαν και έβαλαν ταφόπλακα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό.
Στο γήπεδο πήγε 50.000 κόσμος με στόχο να δει μπάλα και είδε καφριλίκια, μονομαχίες σώμα με σώμα από 200-300 αλήτες, που μπήκαν στο γήπεδο, χωρίς να τους γίνει ο παραμικρός έλεγχος από την αστυνομία, που για άλλη μία φορά δεν έκανε σωστά την δουλειά της. Και αυτοί οι αλήτες ήταν δεδομένο ότι είχαν στόχο να μην τελειώσει το ματς και τα κατάφεραν.
Με μία διαφορά. Εβαλαν ταφόπλακα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διότι για μένα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πεθαίνει. Ο θάνατος έρχεται και είναι αργός. Τα επόμενα χρόνια τα γήπεδα θα έχουν 500-1000 άτομα. Οι υγιείς φίλαθλοι φεύγουν από τα γήπεδα.
Εγώ είδα κάποιους από αυτούς που με τα παιδιά τους έφευγαν από το ΟΑΚΑ και μου έλεγαν : «Κάντε κάτι, γράψτε για τις ευθύνες που έχουν όλοι. Σε λίγο κανείς από εμάς δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο. Εγώ πήρα διαρκείας φέτος, του χρόνου δεν θα ξαναπάρω». Αυτοί οι αλήτες, αυτοί οι κάφροι έκαναν και την κηδεία του Παναθηναϊκού.
 
Διότι ο Παναθηναϊκός δεν έχασε απλά ένα πρωτάθλημα. Χάνει τρεις βαθμούς από το φετινό πρωτάθλημα και άλλους δύο από το νέο πρωτάθλημα. Και κυρίως αποτρέπει από κάποιους ανθρώπους που έβαλαν χρήματα να μην συνεχίσουν να βάζουν και κάποιους που σκεφτόντουσαν να βάλουν χρήματα να μην βάλουν.
Και κυρίως ο Παναθηναϊκός απομακρύνει από το γήπεδο τον υγιή κόσμο του με τέτοια καφριλίκια. Ηθικοί αυτουργοί ασφαλώς και υπάρχουν. Ζούμε σε μία χώρα, που η παρανομία ζει και βασιλεύει. Ζούμε σε μία χώρα, που οι παράγοντες -τραμπούκοι αποθεώνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζούμε σε μία χώρα, που οι δημοσιογράφοι αποθεώνουμε τα καφριλίκια αρκεί να κερδίσει η ομάδα μας. Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και λέω ότι έχω βάλει ένα ...λιθαράκι σε αυτό το κατάντημα.
Λέω ότι ένοιωσα ντροπή και αηδία για τα καφριλίκια στο ΟΑΚΑ. Το είπα ξανά. Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία. Θα πω ότι και πέρυσι μετά τα καφριλίκια στο Γ. Καραισκάκης. Αν είχα αλλους οικονομικούς πόρους από σήμερα θα άλλαζα επάγγελμα. Δυστυχώς δεν μπορώ. Και θα συνεχίσω να είμαι στον ίδιο χώρο με κάποιους, που όταν κάποιοι κάφροι της ομάδας τους σημαδεύουν με αεροβόλο τερματοφύλακα αντίπαλης ομάδας, λένε ότι δεν είναι αεροβόλο και δεν αποδεικνύεται από πουθενά.
Με κάποιους που λένε, ότι στην Ριζούπολη δεν έγινε και τίποτα , αφού δεν είχαμε ούτε έναν τραυματία, ούτε έναν νεκρό. Με κάποιους που πέρυσι έλεγαν , ότι ο Σισέ και ο Καντέ επιτέθηκαν σε οπαδούς του Ολυμπιακού και όχι το αντίθετο.
Εγώ όλη την εβδομάδα έλεγα, ότι το ντέρμπι μυρίζει μπαρούτι, αλλά δεν αποτράπηκε το κακό. Τώρα λέω ότι τα καφριλίκια που έγιναν στο ΟΑΚΑ μου προκαλούν θλίψη, οργή, ντροπή, αηδία.
Και αναπολώ με θλίψη τον τελικό του 1988 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όταν έγινε με 80.000 κόσμο, μισούς-μισούς και τους οπαδούς των δύο ομάδων τους χώριζε μία διμοιρία ΜΑΤ, χωρίς να ανοίξει μύτη. Και μιλάμε για την εποχή Κοσκωτά τότε με εντάσεις και κόντρες με τον Βαρδινογιάννη.
ΥΓ: Θα πω κάτι αγωνιστικά γιατί είμαι σίγουρος, ότι κάποιοι «καμένοι» θα βρεθούν να σχολιάσουν ότι το αποφεύγω. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ομάδα και μέχρι το 84 που διεκόπη το ματς κέρδιζε δίκαια. Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι ήταν ο λιγότερος κακός. Ο Παναθηναϊκός έκανε μισή ευκαιρία και δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή.
ΥΓ2: Αντί να κάνουν αναίτια τα ΜΑΤ και η αστυνομία ντου σε κεντρικό σύνδεσμο οπαδών, χωρίς λόγο μεσοβδόμαδα θα προτιμούσα να έκαναν καλύτερο έλεγχο στις θύρες του γηπέδου, για να μην περάσουν στο ΟΑΚΑ όλα τα πολεμοφόδια, που πέρασαν!

«Ευχαριστούμε και συγγνώμη» Δευτέρα, 19-03-2012 00:04 Η ΠΑΕ ευχαριστεί τους χιλιάδες «πράσινους» που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ και ζήτησε συγγνώμη για τις ντροπιαστικές εικόνες.



Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις δεκάδες χιλιάδες υγιών φιλάθλων που προσήλθαν μαζικά στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα μας. Ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να τους ζητήσουμε συγγνώμη που έγιναν μάρτυρες μιας από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην ιστορία του Συλλόγου.
Σαν οργανισμός καταλάβαμε κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο του ανθρωπίνως εφικτού, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά ώστε να διαφυλάξουμε τις ομαλές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Δυστυχώς υπήρξαν γεγονότα που κατέστη αδύνατο να ελεγχθούν και φτάνουμε να λέμε πως ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Είναι ντροπή για την ιστορία του Παναθηναϊκού και κρίμα για την προσπάθεια αυτής της ομάδας να σημαδεύονται από αυτά τα γεγονότα».