Απότομη παγωνιά θα σημειωθεί σε δύο χρόνια σε όλον τον πλανήτη Γη σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες . Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον δύο αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο μας.



ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Ο ΒΟΡΡΑΣ

“ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΞΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”

Απότομη παγωνιά θα σημειωθεί σε δύο χρόνια σε όλον τον πλανήτη Γη σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες . Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον δύο αιώνες και στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο μας.
Ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ, διευθυντής του τμήματος διαστημικών ερευνών του αστεροσκοπείου Πούλκοβσκαγια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δηλώνει πως ο πλανήτης άρχισε να παγώνει. Μελετώντας την συχνότητα αλλαγών της ηλιακής δραστηριότητας, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για τις ερχόμενες παγκόσμιες ανόδους θερμοκρασίας και ψύξης.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταθερά να πέφτει από το 2014. Το μέγιστο ψύχος θα σημειωθεί το 2055, συν-πλην 11 έτη», – υποστηρίζει ο επιστήμονας.
Η ψύξη θα προκαλέσει μείωση των περιοχών καλλιέργειας. Εκτός των προβλημάτων με τα τρόφιμα θα είναι πιο δύσκολη η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στις βόρειες περιοχές. Τα προβλήματα με την παροχή θέρμανσης θα κλιμακωθούν. Το ψύχος θα επηρεάσει πολλούς, σχεδόν όλους, αλλά κυρίως τις βόρειες χώρες», – προειδοποιεί ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ.
Η προβλεπόμενη παρατεταμένη ψύξη μπορεί να είναι η πέμπτη μικρή περίοδος παγετώνων τους τελευταίους εννέα αιώνες. Παρόμοιες κλιματικές αλλαγές είχαν εντοπιστεί τον XIII, XV, XVII και XIX αιώνα.
«Όπως συχνά συμβαίνει, στην αρχή όλοι λένε, πως όλα αυτά είναι ανοησίες, δεν είναι επιστήμη, δεν μπορούν να συμβούν, ύστερα λένε πως κάποια λογική υπάρχει σε αυτό, ότι και εμείς έτσι πάντα σκεφτόμασταν. Η αναγνώριση της θεωρίας ψύξης πραγματοποιείται σε όλον τον κόσμο», – είπε ο επιστήμονας.

Στο πλευρό των εργαζομένων η Βιανέξ


Στο πλευρό των εργαζομένων η Βιανέξ

Στη χειρότερη ύφεση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,η επιχείρηση προστατεύει τους εργαζομένους της.

Στο πλευρό των εργαζομένων η Βιανέξ
Η Βιανέξ της οικογένειας Γιαννακόπουλου αποτελεί εξαίρεση μέσα στο δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση. Η σημαντική διαφοροποίηση έγκειται στη σοβαρή εργασιακή πολιτική που συνεχίζει να ακολουθεί, ανταποκρινόμενη στην εμπιστοσύνη των εργαζομένων της.

Οι επιπτώσεις της κρίσης στη Βιανέξ αποτυπώνονται στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας.
Οι πωλήσεις το 2011 περιορίστηκαν στα 302 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 20 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010. Ακόμη υψηλότερα βρίσκονταν το 2009, αγγίζοντας τα 377 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω πλήγμα στην εταιρεία και γενικά στον ελληνικό τομέα του φαρμάκου έφεραν τα μέτρα για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης.
Παρόλα αυτά, η Βιανέξ δεν προχώρησε ούτε σε απολύσεις ούτε σε μειώσεις μισθών. Μάλιστα, η εταιρεία το 2010 παρείχε αυξήσεις της τάξεως του 6%, μετά από συμφωνία που επετεύχθη με τους εργαζόμενους. Το 2011 ακολούθησαν νέες προσαρμογές σε μέρος του προσωπικού. Για το τρέχον έτος συμφωνήθηκε να παγώσουν μεν οι αυξήσεις, διασφαλίστηκαν όμως τα κεκτημένα της κλαδικής σύμβασης, όπως για παράδειγμα οι ωριμάνσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στιγμή που απολύσεις σάρωναν τις εγχώριες επιχειρήσεις, η Βιανέξ όχι μόνο δεν έκανε καμία απόλυση, αλλά στο τέλος του 2011 προχώρησε σε δέκα προσλήψεις.
Ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Βιανέξ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα»:
«Οι εργαζόμενοι της Βιανέξ στήριξαν την εταιρεία και συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια στην επίτευξη υψηλών κερδών. Έτσι, τώρα κι εμείς, ως διοίκηση, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον κόσμο μας, ασχέτως οικονομικών επιδόσεων».

Στις τέσσερις βιομηχανικές μονάδες της σε Αττική και Πάτρα, η Βιανέξ απασχολεί περίπου χίλιους εργαζόμενους, συνυπολογίζοντας και τα γραφεία διοίκησης.
Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει σωματείο εργαζομένων της Βιανέξ, καθώς η οικογένεια Γιαννακόπουλου ανέκαθεν πλήρωνε μισθούς πάνω από την κλαδική σύμβαση ή όποιος προσλαμβανόταν έφευγε συνταξιούχος.
Επίσης, παρείχε άτοκα δάνεια ή κατέβαλε κανονικά τα ημερομίσθια, αν κάποιος εργαζόμενος απουσίαζε από τη δουλειά για μακρύ χρονικό διάστημα για λόγους υγείας.

Η Βιανέξ ξεκίνησε ως εισαγωγική επιχείρηση το 1974, πέρασε όμως στον τομέα της φαρμακευτικής παραγωγής όταν οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της ανέθεσαν και την παραγωγή (Under License) προϊόντων τους. Σήμερα, σημαντικό κομμάτι της παραγωγής της Βιανέξ έχει ως παραλήπτες διεθνείς φαρμακευτικούς οίκους της Ευρώπης και της Αμερικής. 

Είναι αυτό το παγόβουνο που βούλιαξε τον Τιτανικό;


Είναι αυτό το παγόβουνο που βούλιαξε τον Τιτανικό;


Στην άκρη της φωτογραφίας, που έχει τραβηχτεί στις 16 Απριλίου του 1912, φαίνεται ένα παγόβουνο τεραστίων διαστάσεων, το οποίο φέρεται να είναι αυτό που οδήγησε τον Τιτανικό στον υγρό του τάφο.

Είναι αυτό το παγόβουνο που βούλιαξε τον Τιτανικό;
Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από έναν επιβάτη άλλου πλοίου, του «RMS Carpathia», το οποίο έφτασε καθυστερημένα στο σημείο του ναυαγίου.
Εκτός από το παγόβουνο, στη φωτογραφία είναι ορατή και μια σωστική λέμβος, γεμάτη με κάποιους από τους 750 επιζώντες του ναυαγίου.
Το φωτογραφικό ντοκουμέντο ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή μια δημοπρασία με αυθεντικά αντικείμενα από τον Τιτανικό, που πραγματοποιήθηκε για την 100ή επέτειο από το τραγικόναυάγιο.

Οι τέσσερις Έλληνες του Τιτανικού - 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Ένα παιχνίδι της μοίρας και οι ελπίδες για μια καλύτερη ζωή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έφεραν τέσσερις Έλληνες στο μοιραίο ταξίδι του Τιτανικού.
Οι τέσσερις Έλληνες του Τιτανικού


Ήταν τέσσερις νεαροί άνδρες από ένα ορεινό χωριό της Μεσσηνίας, τον Άγιο Σώστη. Οι αδελφοί Χρονόπουλοι, ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και ο Βασίλειος Καταβέληςεπιβιβάστηκαν τον Απρίλιο του 1912 στο υπερωκεάνιο από το Χερβούργο.
Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, 30 ετών, είχε ήδη μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και ήταν ιδιοκτήτης μιας μικρής βιοτεχνίας στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Είχε επιστρέψει στην Ελλάδα για τη βάπτιση του γιου του και παρά τα παρακάλια της συζύγου του αποφάσισε να επιστρέψει στην Αμερική, λίγες μόλις ημέρες μετά.
Τον Λυμπερόπουλο αποφάσισαν να ακολουθήσουν στη γη της επαγγελίας δύο άλλοι συγχωριανοί του. Ο 26χρονος Απόστολος Χρονόπουλος και ο αδελφός του, Δημήτρης, 19 ετών, ως εργάτες ήταν επιβάτες της τρίτης θέσης στον Τιτανικό. Οι σοροί τους δεν βρέθηκαν ποτέ.
Το πτώμα του Λυμπερόπουλου βρέθηκε από τους ναύτες του πλοίου «Mackay Bennet» και στη συνέχεια αναγνωρίστηκε. Επειδή γνώριζε αγγλικά είχε καταφέρει να επιβιβαστεί σε λέμβο, όμως μέχρι να εντοπιστεί από τους διασώστες οι επιβάτες είχαν πεθάνει από ασιτία.
Ο τέταρτος μοιραίος ταξιδιώτης ήταν ο 19χρονος Βασίλειος Καταβέλης. Αυτός ήλπιζε να φτάσει στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ. Στη σορό του, που εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία, βρέθηκε ένα εισιτήριο τρένου προς το Μιλγουόκι, ένας μικρός καθρέπτης, δύο σημειωματάρια, μια χτένα και ένα κλειδί.
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο Λυμπερόπουλος και ο Καταβέλης άλλαξαν τα εισιτήριά τους για να συνταξιδέψουν με τους αδελφούς Χρονόπουλους.
Στον Άγιο Σώστη υπάρχει ένα μνημείο, αφιερωμένο στους τέσσερις Έλληνες του Τιτανικού: «Εις μνήμην των τεσσάρων Ελλήνων θυμάτων του Τιτανικού του έτους 1912 αναζητούντων καλύτεραν τύχην εις ΗΠΑ δι' εαυτούς και οικογένειάς των».





ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 300 ΕΥΡΩ!

Αυριανή

Κακός οιωνός για το "επετειακό" δρομολόγιο του Τιτανικού

Κακός οιωνός για το "επετειακό" δρομολόγιο του ΤιτανικούΛίγες ώρες μετά τον απόπλου του πλοίου, που θα πραγματοποιήσει το ίδιο δρομολόγιο που ακολούθησε πριν βυθιστεί στον Ατλαντικό Ωκεανό ο Τιτανικός, το ταξίδι διακόπηκε απότομα, αναγκάζοντας τον καπετάνιο να επιστρέψει στο λιμάνι.
Το πλοίο ξεκίνησε την Κυριακή από το Σαουθάμπτον, με προορισμό τη Νέα Υόρκη.
Στις 2:25 τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου, ακριβώς εκατό χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε 1.517 ανθρώπους, πλήρωμα και επιβαίνοντες θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής, στο ακριβές σημείο, όπου ο Τιτανικός χτύπησε το παγόβουνο και βυθίστηκε.
Titanic memorial cruise sets sail Ωστόσο, η "μοίρα" φαίνεται να παίζει παράξενα παιχνίδια, αφού ένα  επείγον ιατρικό περιστατικό, υποχρέωσε τον καπετάνιο του πλοίου, να επιστρέψει στη στεριά,  ώστε να είναι πιο εύκολη η προσγείωση ελικοπτέρου.
Το ταξίδι του πλοίου ήδη καθυστέρησε η σφοδρή κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να φτάσει στο λιμάνι Cobh της Ιρλανδίας, το τελευταίο λιμάνι όπου έδεσε ο Τιτανικός, με δύο ώρες καθυστέρηση.
Τώρα, όπως αναφέρει η Daily Mail, το πλοίο επιστρέφει στην Ιρλανδία, για να κάνει πιο εύκολη την από αέρος διακομιδή του ασθενούς.
Titanic memorial travellers dressed up in period costume Οι επιβάτες του πλοίου, συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου, ιστορικοί, συγγραφείς και άλλοι, που συναρπάζονται από την ιστορία του Τιτανικού, προέρχονται από 20 χώρες.
Μάλιστα, πολλοί από τους επιβαίνοντες, έχουν ντυθεί και με ρούχα της εποχής.
Οι θέσεις στο πλοίο είναι ακριβώς 1.309. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 3.400 έως 7.200 ευρώ για τις 12 μέρες της κρουαζιέρας.
Μια μπάντα από το Βέλγιο έχει προσληφθεί για να παίζει μουσική την ώρα, που ο Τιτανικός βυθιζόταν. Ακριβώς, όπως πριν από 100 χρόνια...
Πάντως, ένας από τους επιβάτες, δήλωσε ανήσυχος για το ταξίδι.
"Έχω ένα κακό προαίσθημα. Και δεν είμαι ο μόνος. Ίσως τελικά, αυτό το ταξίδι να είναι καταδικασμένο από τους κακούς οιωνούς", είπε.
News247.gr