Μικραίνουν την ιδιοκτησία - Θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι - Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν



- Θέλουν επίσης αύξηση των φόρων σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα!
- "Στην Ελλάδα", λένε, "οι φόροι είναι στο 33%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. 40%"
- Ζητούν κατάργηση των ήδη "ψαλιδισμένων" φοροαπαλλαγών

Επειδή κάποιοι είναι ανίκανοι να εισπράξουν, επειδή κάποιοι δεν μπορούν εδώ και 2 χρόνια να στήσουν έναν στοιχειώδη μηχανισμό ο οποίος θα εφαρμόζει όσα αποφασίζονται οι δανειστές και εταίροι μας βλέπουν ως λύση την εύκολη. Αυτή δηλαδή που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια χωρίς κόπο. Φόρους, φόρους, φόρους.

Στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου φορολογίας έστω με «έμμεσα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών και η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης!

Δηλαδή σε λίγο καιρό να πληρώνουμε επι της ουσίας ενοίκιο στο κράτος για την ιδιοκτησία μας. Και αν προσθέσει κανείς σε αυτό τους ήδη υπάρχοντες φόρους και χαράτσια, πλέον η ιδιοκτησία και στην Ελλάδα γίνεται απαγορευτική.

ΟΙ εγκέφαλοι της ΚΟΜΙΣΙΟΝ συγκρίνουν τα επίπεδα φορολογίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης από την οποία προκύπτει ότι το συνολικό επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα ήταν το 2011 32,5% του ΑΕΠ έναντι 39,5% που είναι ο μέσος όρος στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.

Ετσι λοιπόν προτείνουν:

- Επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση
- Κατάργηση των φοροαπαλλαγών
- Αύξηση φόρων κατοχής ακίνητης περιουσίας

Και δεν σταματούν μόνο εκεί. Λένε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αυξηθούν περισσότερο οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβάλλονται σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

Το πως μετρούν αυτά τα περιθώρια δεν εξηγούν, σε μια χώρα με ψαλιδισμένους μισθούς και συντάξεις, με είδη πρώτης ανάγκης στα ύψη και με κανένα μέτρο που να απαλύνει τουλάχιστον κάποια από τα βάρη. Όπως για παράδειγμα να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι δημόσιες συγκοινωνίες τώρα που η βενζίνη κοντεύει τα 2 ευρώ.

Η Αλ Κάιντα απειλεί την Νέα Υόρκη - Συναγερμός στο FBI

Η Αλ Κάιντα απειλεί την Νέα Υόρκη - Συναγερμός στο FBI



Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της Νέας Υόρκης και στο FBI , μετά την
ανακάλυψη μιας ηλεκτρονικής κάρτας που εμφανίστηκε σήμερα σε πολλές αραβόφωνες ιστοσελίδες και η οποία αναφέρει ότι Αλ Κάιντα θα εμφανιστεί και πάλι σύντομα στην Νέα Υόρκη .

Οι αστυνομικές αρχές και το FBI ψάχνουν να βρουν τόσο το ποιος είναι ο δημιουργός του σοκαριστικού γραφήματος, όσο και το πώς διέρρευσε στο διαδίκτυο. «Μέχρι να εντοπίσουμε την προέλευση του γραφήματος αυτού , παίρνουμε στα σοβαρά κάθε απειλή» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία της Νέας Υόρκης. 

Η κάρτα με το απειλητικό περιεχόμενο εμφανίστηκε σε αραβόφωνα φόρουμς και ιστοσελίδες λίγο μετά από ανακοίνωση της Αλ Κάιντα, στην οποία η οργάνωση διαμαρτύρεται για το «ρίξιμο» κάποιων ισλαμικών ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, τουλάχιστον πέντε ιστοσελίδες που πρόσκεινται φιλικά στην Αλ Κάιντα και προάγουν τον «ιερό πόλεμο» ενάντια στους άπιστους της Δύσης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και δύο εβδομάδες. 

Εν τω μεταξύ, ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ και τέσσερις φερόμενοι ως συνεργάτες του , παραπέμφθηκαν σήμερα σε δίκη σε δικαστήριο στο Γκουαντάναμο και αντιμετωπίζει την θανατική ποινή.

 Οι πέντε κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες, αεροπειρατείες αεροσκαφών, συνωμοσία, δολοφονία κατά παράβαση του δικαίου του πολέμου, και άλλα εγκλήματα, και παραπέμφθηκαν στο ανώτατο στρατοδικείο, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να καταδικαστούν σε θάνατο σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι. 

Τσακώνονται και οι "κύκλοι" Τζίγγερ-Βγενόπουλου

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από τις δυο πλευρές ήρθαν και οι "κύκλοι" εκατέρωθεν για να απαντήσουν στα επιχειρήματα και τις απόψεις της κάθε πλευράς.



Το πρωί της Τετάρτης ο Ανδρέας Βγενόπουλος απάντησε με επίσημη ανακοίνωση στην ανακοίνωση που είχε βγάλει την Τρίτη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναφορικά με την συνάντηση του με τους Παλαίμαχους αλλά και την ΓΗΠΕΛ.
Από το μεσημέρι της Τετάρτης όμως άρχισαν να τσακώνονται και οι "κύκλοι" του Γιάννη Βαρδινογιάννη με αυτούς του Ανδρέα Βγενόπουλο με εκατέρωθεν διαρροές και επιχειρήματα και απόψεις μόνο υπέρ της μίας πλευράς και φυσικά κατά το δοκούν.       
Την αρχή έκαναν οι "κύκλοι" του Γιάννη Βαρδινογιάννη που απάντησαν στην επίσημη ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση από τους αντίπαλους "κύκλους". Οι συνεργάτες του "Mr MIG" αντέκρουσαν την άποψη του Τζίγγερ ότι δεν υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε εκείνο το διάστημα διαψεύστηκε από τον μεγαλομέτοχο η επίτευξη συμφωνίας.
Αντίθετα, παραπέμπουν στα δημοσιεύματα των εφημερίδων την επόμενη μέρα της συνάντησης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και τα οποία έκαναν λόγο για "συμφωνία κυρίων" ανάμεσα σε Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο.
Υποστηρίζουν μάλιστα πως αν εξαρχής δεν συμφωνούσε ο μεγαλομέτοχος με τους όρους του μνημονίου, που είχε δημοσιευτεί σε όλα τα ΜΜΕ, τότε θα είχε διαψεύσει άμεσα ότι η συμφωνία του με τους Πατέρα και Βγενόπουλου κινείται πάνω στο συγκεκριμένο έγγραφο.
"Κύκλοι" εις στο τετράγωνο
Φυσικά οι "κύκλοι" Βγενόπουλου δεν έμειναν αναπάντητοι από πλευράς των "κύκλων" του Γιάννη Βαρδινογιάννη οι οποίοι εξέφραζαν την απορία για το επιχείρημα του Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο μεγαλομέτοχος έλεγε ότι δεν κατανοεί τις επιλογές του Mr MIG, αφού αυτές απλά τον εκθέτουν.
"Αφού έχει στα χέρια του αυτό το έγγραφο και αφού έχει και μάρτυρα (σ.σ. τον Πατέρα) να υποστηρίξει τα λεγόμενα του, γιατί δεν χρησιμοποίησε το επιχείρημα του στη συνέντευξη που είχε δώσει τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Πεντελικό, ώστε να εκθέσει τα κακώς κείμενα; Γιατί περίμενε να περάσουν εφτά μήνες;"ανέφερε το περιβάλλον του Τζίγγγερ.
Ακόμη υποστήριζαν πως η συμφωνία κυρίων αφορούσε τους όρους στους οποίους αναφέρθηκε ο Ανδρέας Βγενόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης.
Και φυσικά δεν αποκλείεται να έχουμε και συνέχεια...
Την... πληρώνει ο Παναθηναϊκός
Βέβαια με όλους αυτούς τους "κύκλους" και τα τετράγωνα ούτε ο κόσμος του Παναθηναϊκού μπορεί να μάθει την αλήθεια ούτε φυσικά το Τριφύλλι κερδίζει κάτι.
Αντίθετα χάνεται πολύτιμος χρόνος και η ομάδα βαδίζει ολοένα προς την καταστροφή με τον κάθε μέτοχο να έχει μερίδιο ευθύνης ανάλογο με αυτό που το αναλογεί. Και φυσικά το περισσότερο έχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ο οποίος κατέχει το 54.7% των μετοχών της πράσινης ΠΑΕ και λιγότερο ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος έχει λίγο πάνω από το 10%.

Ψηφίστηκαν επί της αρχής τα "328 ρουσφέτια" των βιομηχάνων - Αντιδράσεις


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, το - αποτελούμενο από 328 άρθρα - νομοσχέδιο
Ψηφίστηκαν επί της αρχής τα
του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία - και καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, την Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η συζήτηση επί των άρθρων, ξεκίνησε το απόγευμα και θα συνεχιστεί αύριο.http://www.blog.gr/article.php?id=74824&category_id=2


Επεισόδια στο Σύνταγμα και τραυματισμός δημοσιογράφου

Επεισόδια στο Σύνταγμα και τραυματισμός δημοσιογράφου του ΑΝΤ1


    Πάνω από 2000 πολίτες στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν στο σημείο          όπου χθες το πρωί έβαλε τέρμα στη ζωή του ο 77χρονος συνταξιούχος  φαρμακοποιός, εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών, όπως φέρεται να αναφέρει σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε.

Πολίτες από κάθε γωνιά του λεκανοπέδιου κλήθηκαν, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, να βρεθούν στην πλατεία για να διαδηλώσουν με κεντρικό σύνθημα «να μη συνηθίσουμε τον θάνατο».
Κάτω από το δέντρο, που αυτοπυροβολήθηκε ο 77χρονος, απόθεσε στεφάνι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, του οποίου ο αυτόχειρας ήταν μέλος, και πλάι σ΄αυτό, πολίτες αφήνουν ανθοδέσμες και ιδιόχειρα σημειώματα.
Σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν έλειψαν και φραστικά επεισόδια μεταξύ των πολιτών, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας από εκπροσώπους συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.
Εξάλλου, αργά το βράδυ της Τετάρτης, επικράτησε ένταση στην πλατεία Συντάγματος, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών. Ωστόσο, η κατάσταση εκτονώθηκε αργότερα.
Επεισόδια με κουκουλοφόρους και τραυματισμός δημοσιογράφου
Από επεισόδια που προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων η οποία πέταξε βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, αμαυρώθηκε η συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος απόψε το βράδυ, στη μνήμη του 77χρονου που αυτοκτόνησε το πρωί. Οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους προχώρησαν σε ρίψη χημικών αλλά την πλήρωσαν και αθώοι με τη δημοσιογράφο Ρένα Μανιού να τραυματίζεται στον αυχένα όταν την έσπρωξε και την κτύπησε στο πεζοδρομιο.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν κουκουλοφόροι προσπάθησαν να απομακρύνουν τα προστατευτικά κάγκελα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία μπροστά από τη Βουλή.