Χριστός Ανέστη

Η Ανάσταση τών Ελλήνων εξαρτάται από όλους μας.

ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Ελλάδα και η Ορθοδοξία την Ανάσταση του Χριστού. Με την ελπίδα ότι η Ανάσταση του Κυρίου θα φέρει υγεία και δύναμη σε όλους, οι πιστοί ευλαβικά συνέρρευσαν στις εκκλησίες για να ψάλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.





Στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι εκατοντάδες πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες κατέκλυσαν τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και τον αυλόγυρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να λάβουν την ευλογία και τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.



Στην Αθήνα, εκατοντάδες πολίτες παραβρέθηκαν στη λειτουργία της Ανάστασης στον ιερό ναού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, παρουσία και του Λ. Παπαδήμου. 

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=138899&catID=11

Νέα απάτη - μαμούθ και στο ΙΚΑ Πατησίων. Δε φαίνεται να έχει τέλος το σκάνδαλο με τις συντάξεις και επιδόματα "μαϊμού" αφού κάθε βδομάδα "ξεφυτρώνει" κι από ένα υποκατάστημα του ΙΚΑ


Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο ΙΚΑ Καλλιθέας, η Οικονομική Αστυνομία ψάχνει το υποκατάστημα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων που βρίσκεται στην οδό Κεφαλληνίας 12-14, όπου έχει εντοπιστεί κι άλλη απάτη. Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για «εξαΰλωση» για μία ακόμη φορά πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως με το γνωστό τρόπο της χορήγησης συντάξεων “μαϊμού”. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο σκάνδαλο έχουν και πάλι γυναίκες υπάλληλοι, οι οποίες υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα του Ταμείου.

Και σε αυτήν την περίπτωση η αφορμή για την έρευνα στο ΙΚΑ Πατησίων ήταν το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ. “Ολα προέκυψαν ύστερα από την εφαρμογή Risk Analysis του νέου πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ που άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2011” έχει καταθέσει η τότε υπεύθυνη των ελέγχων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Με αυτό το πρόγραμμα εξετάστηκε η περίοδος από το 2008 και μετά και προέκυψαν ενδείξεις για ύποπτες συναλλαγές και παραβατικές πρακτικές.

Από την περαιτέρω ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων στις κεντρικές ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, οι παράτυπες συναλλαγές στο ΙΚΑ Πατησίων, εντοπίστηκαν στον τομέα εποπτείας του οποίου ανήκει η Κυψέλη και η ευρύτερη περιοχή γύρω από την οδο Πατησίων.Το συγκεκριμένο κατάστημα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με εκίνο της Καλλιθέας, ως προς τη δομή, τον αριθμό των υπαλλήλων και τον αριθμό των ασφαλισμένων που εξυπηρετεί. Όμως στο ΙΚΑ Πατησίων το σκάνδαλο εντοπίζεται κυρίως στις παροχές των συντάξεων, όπου φαίνεται να έχουν καταβληθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δικαιούχους-«μαϊμού».

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, κατά τον εσωτερικό έλεγχο, τον περασμένο Νοέμβριο, προέκυψε ότι 109.000 συνταξιούχοι του Ιδρύματος δεν απεγράφησαν! Στο μεγαλύτερο ποσοστό πρόκειται για νεκρούς, οι θάνατοι των οποίων δεν δηλώθηκαν από τους οικείους τους προκειμέου να συνεχίσουν να εισπράττουν τη σύνταξη. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το ποσό που έχει καταβληθεί παρανόμως εν΄δεχεται να αγγίζει ακόμη και τα 15 δισ. ευρώ.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις πρόκειται συνήθως για συμπαιγνία ιδιωτών με υπαλλήλους του ΙΚΑ προκειμένου να εισπράττουν συντάξεις χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή πιστοποιητικά.
Κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει συμβεί σε μεγάλη κλίμακα στο ΙΚΑ Πατησίων, όπως προκύπτει από τον οικονομικό έλεγχο. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για “ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα που αξιολογούνται και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την υπόθεση”.

Ο διευθυντής του ΙΚΑ Πατησίων κ. Αθανάσιο Σταματόγιαννη, μιλώντας στην εφημερίδα το “Βήμα” έκανε λόγο για “μια απόρρητη έρευνα που πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ μετά τον εντοπισμό ορισμένων συναλλαγών σχετικά με τις συντάξεις οι οποίες θεωρούνται επιλήψιμες”

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται και διασυνδέσεις του κυκλώματος που δρούσε στο ΙΚΑ Πατησίων με αυτό στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος δήλωσε πως “από τους νεότερους ελέγχους προκύπτει ότι οι απώλειες του Ιδρύματος από παράνομες ενέργειες υπαλλήλων του είναι τεράστιες” και επιφυλάχθηκε για “νέες σημαντικές αποκαλύψεις”.


Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή αφής του Αγίου Φωτός

  • (0)

Χιλιάδες πιστοί στα Ιεροσόλυμα μετέδωσαν το μήνυμα της Ανάστασης

Σε κλίμα κατάνυξης έγινε στον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός. Ο πατριάρχης μπήκε στο ιερό κουβούκλιο και έπειτα από δέκα λεπτά βγήκε κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά, όσα και τα χρόνια του Χριστού, με το 'Αγιο Φως.

Οι καμπάνες άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα και εκατοντάδες πιστοί που βρίσκονταν μέσα στο ναό προσπάθησαν να φτάσουν τα κεριά του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για να πάρουν το φως της Ανάστασης. Στη συνέχεια, το πλήθος των πιστών ξεχύθηκε στα στενάκια της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων για να μεταδώσει το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού.







http://www.newsbeast.gr/world/arthro/335707/se-klima-katanuxis-i-teleti-afis-tou-agiou-fotos-/

Τιτανικός: 100 χρόνια από τη μεγάλη ναυτική τραγωδία

14 / 04 / 201213:14
Τελευταία ανανέωση: 14 / 04 / 2012 - 14:52

Τιτανικός: 100 χρόνια από τη μεγάλη ναυτική τραγωδία

Εκατό χρόνια έχουν περάσει από το ναυάγιο του Τιτανικού και το ενδιαφέρον για τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία όλων των εποχών δεν έχει κοπάσει.

Τιτανικός: 100 χρόνια από τη μεγάλη ναυτική τραγωδία

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  
Λίγες ημέρες μετά την έναρξη του παρθενικού του ταξιδιού από το Σαουθάμπτον προς τηΝέα Υόρκη, στις 10 Απριλίου 1912, σαν σήμερα, 14 Απριλίου και τοπική ώρα 23:40 πλοίο προσέκρουσε σε ένα τεράστιο παγόβουνο, 460 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών του Newfoundland.
Δύο ώρες αργότερα, το υπερωκεάνιο βυθίστηκε μέσα στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού και περίπου 1.500 ζωές χάθηκαν άδικα.
Ο Τιτανικός απασχολεί ακόμη τους ειδικούς, που αποδίδουν το ναυάγιο στο μεγάλο ανταγωνισμό στη ναυτική βιομηχανία και στην αλαζονεία για την τελειότητα των νέων τεχνολογιών. Τα νούμερα για το μέγεθος και την πολυτέλεια του Τιτανικού είναι ασύλληπτα, ακόμη και για τη σημερινή εποχή.
titanikos_1
Το μέγεθος
Ο Τιτανικός ναυπηγήθηκε το 1911 ως το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο. Έχοντας μήκος 269 μέτρα, πλάτος 29 και ύψος 53, με συνολική ιπποδύναμη 51.000, το πλοίο στοίχισε 10 εκατ. δολάρια (σημερινά 213 εκατ. δολάρια). Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία, η βρετανική White Star Line δεν επένδυσε σε ένα σύστημα προειδοποίησης και συναγερμού, αφού όλοι πίστευαν ότι ο Τιτανικός ήταν αβύθιστος...
Πολυτέλεια
Η πρώτη θέση είχε ιδιαίτερα πολυτελή επίπλωση. Μόνον εκατομμυριούχοι μπορούσαν να αντέξουν μια σουίτα 4.400 δολαρίων, σημερινά 93.000 δολάρια.
titanikos_4
Οι επιβάτες
Ο αριθμός των επιβατών έχει αλλάξει πολλές φορές. Το 1912, το Βρετανικό Κοινοβούλιο κατέληξε ότι στο πλοίο επέβαιναν 2.224 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 900 ήταν μέλη του πληρώματος. Από το ναυάγιο διασώθηκαν 711, ενώ 1.513 έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά.
Μέτρα ασφαλείας –σωσίβιες λέμβοι
Ο Τιτανικός διέθετε 20 σωσίβιες λέμβους που επαρκούσαν για 1.200 ανθρώπους. Ο αριθμός τους είχε υπολογιστεί όχι βάσει των επιβατών, αλλά σύμφωνα με το πλάτος του πλοίου.
Ελλείψεις
Πέραν των ελλείψεων σε λέμβους, οι υπαξιωματικοί που είχαν βάρδια δεν είχαν τηλεσκόπια και άργησαν να δουν το παγόβουνο. Παρά τις προειδοποιήσεις από άλλα πλοία, ο πλοίαρχος δεν όρισε περισσότερες βάρδιες. Κατά την εκκένωση του πλοίου, ορισμένοι αξιωματικοί ερμήνευσαν την εντολή «παιδιά και γυναίκες πρώτα» σε «μόνο παιδιά και γυναίκες», οπότε οι πρώτες λέμβοι κατέβηκαν μισοάδειες στη θάλασσα.
Οι περισσότεροι από τους επιβάτες της τρίτης θέσης βρήκαν τραγικό θάνατο, αφού το σύστημα συναγερμού δεν υπήρχε και δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ για την επικείμενη καταστροφή.
titanikos_6
Η ορχήστρα
Στο θρύλο έχει περάσει και η ορχήστρα του Τιτανικού, που παρά τις αμφιβολίες των τελευταίων ετών, οι μαρτυρίες λένε ότι έπαιζε μέχρι τις 02:20 το πρωί της 15ης Απριλίου, οπότε και το πλοίο βυθίστηκε. Όλα τα μέλη της ορχήστρας πέθαναν.
Πολύ αργά η διάσωση
Το πλοίο που βρισκόταν πιο κοντά στον Τιτανικό ήταν το SS Californian. Όμως δεν έλαβε ποτέ το σήμα κινδύνου γιατί ο ραδιοτηλεγραφητής ήταν εκτός υπηρεσίας και κοιμόταν. Το πρώτο πλοίο που έφτασε στους επιζώντες ήταν το RMS Carpathia, περίπου στις 04:00, πολύ αργά για τους επιβάτες που είχαν πηδήξει στη θάλασσα και πέθαναν από το κρύο.
titanikos_8
Συνεργεία στο ναυάγιο
Τα πρώτα συνεργεία που είδαν από κοντά τα συντρίμμια του Τιτανικού επιχείρησαν την 1η Σεπτεμβρίου 1985, σε βάθος 3.800 μέτρων, 22 χιλιόμετρα από τη θέση που είχε δώσει το κρουαζιερόπλοιο τη στιγμή της βύθισής του.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα  στη σελίδα του Newsbomb.gr.