Ποια Ριζούπολη; Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την «απίστευτη εξίσωση που επιχειρείται» ανάμεσα σε όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και σε εκείνα της Ριζούπολης το 2003.




Ακούω από την Κυριακή το βράδυ να αναπαράγεται με αφορμή τα καφριλίκια, που έγιναν στο ΟΑΚΑ από 100 αλήτες και την εικόνα ντροπής για τον Παναθηναϊκό με την διακοπή του αγώνα , η ιστορία της Ριζούπολης. Την Κυριακή το βράδυ είπα ότι έχω σιχαθεί και έχω βαρεθεί. Αυτό δεν σημαίνει , ότι εγκαταλείπω την μάχη. Εδώ είμαι και θα λέω πάντα την άποψή μου. Ούτε είμαι διατεθειμένος να βάλω επεισοδιόμετρο. Αλλά αυτό το πράγμα που λέγεται εδώ και τρεις ημέρες ότι ο Ολυμπιακός σαν ομάδα έζησε την δικιά του Ριζούπολη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, αλλά οι παίκτες του αποδείχθηκαν παλικάρια και βγήκαν και κέρδισαν είναι απίστευτο! 
Είναι ένα ψέμα, που όχι μόνο δεν λειτουργεί στην καταστολή της βίας, αλλά προκαλεί οργή σε όσους φίλους του Παναθηναϊκού το ακούν. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Κυριακή αυτοί οι 100-200 αλήτες έβαλαν ταφόπλακα για μένα και στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ντροπή τα όσα έγιναν για την ιστορία του συλλόγου και υπεύθυνη είναι και η ΠΑΕ και η Σούπερ Λίγκα και η Αστυνομία. Τα όσα έγιναν την Κυριακή -αυτό που με ενόχλησε περισσότερο είναι ότι-έδιωξαν τον υγιή κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Οι 200 έδιωξαν τους 49.800, που ξενέρωσαν  σιχάθηκαν από τα επεισόδια και αμφιβάλω αν θα τους ξαναδούμε. 
Η εικόνα του πιτσιρικά, που κλαίει, επειδή τα ΜΑΤ έχουν δείρει τον πατέρα του χωρίς να έχει κάνει τίποτα, τα λέει όλα. Πρέπει , όμως, να πούμε ότι στο κομμάτι της προστασίας της αποστολής του Ολυμπιακού το σχέδιο πέτυχε απόλυτα. Το είπαν και οι ίδιοι άνθρωποι του Ολυμπιακού , ότι η φιλοξενία ήταν άψογη, το είδαμε και εμείς που ήμασταν στον γήπεδο. Τα αποδυτήρια ήταν εκκλησία και στο γήπεδο κανένας δεν ακούμπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οταν ήρθε δε το πούλμαν της αποστολής του Ολυμπιακού δεν το πήρε χαμπάρι κανένας. Αυτό είναι το αυτονόητο θα πει κανείς, αλλά το θυμίζω γα αυτούς που μέχρι και σήμερα λένε ότι ο Ολυμπιακός έζησε την δικιά του Ριζούπολη. Να θυμίσω τι έγινε στην Ριζούπολη:
1)Οταν έφθασε το πούλμαν του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού από πάνω πέταγαν συνέχεια φωτοβολίδες και καπνογόνα. Μόλις σταμάτησε το πούλμαν έξω από τα αποδυτήρια η ρίψη φωτοβολίδων συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση και οι παίκτες του Παναθηναϊκού για να προστατευτούν μέχρι να μπουν στα αποδυτήρια τρέχοντας καλυπτόντουσαν με τις τσάντες τους.
2)Στα αποδυτήρια τους παίκτες υποδέχθηκαν μπράβοι, που τους έβριζαν και χτύπαγαν δυνατά την πόρτα της αίθουσας που ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και ετοιμαζόντουσαν για το ματς και απειλούσαν ότι «θα πεθάνετε εδώ μέσα σήμερα, αν δεν χάσετε» και άλλες τέτοιου είδους απειλές σύμφωνα και με καταγγελίες των ίδιων των παικτών είτε μετά το ματς είτε κάποια χρόνια μετά.
3)Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στην προσπάθειά του να απομακρύνει τους μπράβους, ήρθε στα χέρια μαζί τους και την ίδια στιγμή ο τότε προπονητής της ομάδας Σέρτζιο Μαρκαριάν βάραγε το κεφάλι του στον τοίχο από αυτά που έβλεπε.
4)Ο Κόλκα κυρίως, αλλά και οι Χένρικσεν, Μικάελσεν έκλαιγαν στα αποδυτήρια από αυτά, που έβλεπαν και δεν ήταν σε θέση να παίξουν. Τελικά έπαιξαν με το ζόρι, αφού η διοίκηση ήταν απούσα και κανένας δεν έπαιρνε την ευθύνη να πάρει την ομάδα και να φύγει.
5)Οταν ...τόλμησε η ομάδα να βγει για ζέσταμα πάνω από την φυσούνα οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού με κοντάρια την τρύπησαν και προσπαθούσαν να χτυπήσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που ήταν έτοιμοι να βγουν. Ο Μπασινάς βγήκε να δει τι γίνεται , δεν πίστευε στα μάτια του και ξαναμπήκε μέσα. Για αρκετή ώρα οι παίκτες ήταν εγκλωβισμένοι και τελικά όταν βγήκαν για  ζέσταμα , δέχθηκαν βροχή απο φωτοβολίδες καπνογόνα και ήταν όλοι τυχεροί, που δεν θρηνήσαμε νεκρούς! Το ζέσταμα έγινε μισό αφού την ώρα του έπεφταν συνέχεια διάφορα αντικείμενα και οι παίκτες κάποια στιγμή ξαναμπήκαν στα αποδυτήρια.
Ολα αυτά όπως αποδείχθηκε στην πορεία δεν έγιναν τυχαία. Ηταν σχεδιασμένα να γίνουν και το γεγονός ότι ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας Τσιρώνης είναι σήμερα υπεύθυνος Ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποδεικνύει το σχέδιο που υπήρχε και τηρήθηκε μέχρι κεραίας.
Οταν , λοιπόν, κάποιοι σήμερα λένε ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ΟΑΚΑ την Κυριακή με τις συνθήκες που έπαιξε ο Παναθηναϊκός στην Ριζούπολη(αποδυτήρια, φυσούνα, ζέσταμα) είναι επικίνδυνοι και πυροδοτούν την βία.
Και επειδή κάποιους θα τους ενοχλήσουν αυτά που γράφω να συμπληρώσω, ότι ήταν αλητεία και καφρίλα και η επίθεση που έγινε στον διαιτητή Ευθυμιάδη. Το ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής εκείνη την ημέρα είχε παίξει 90-10 τον Ολυμπιακό( δεν εννοώ το πέναλτι, που ήταν καθαρό) δεν νομιμοποιεί κανέναν να μπει μέσα και να τον χτυπήσει. Και φυσικά ο τότε πρόεδρος Αγγελος Φιλιππίδης με την κίνησή του να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να κινηθεί κατά του Ευθυμιάδη ήταν απαράδεκτος. 
Και αναφέρομαι στον Ευθυμιάδη διότι αυτή ήταν η μαύρη σελίδα για τον Παναθηναϊκό σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό . Στην αντίθετη πλευρά πέρα από την Ριζούπολη έχουμε και τα περσινά στο ..Καραϊσκάκης. Εκεί που ο Μαρινάκης δήλωσε ότι η ομάδα του δίδαξε ήθος λίγα λεπτά μετά την επίθεση, που δέχθηκε παίκτες του Παναθηναϊκού από οπαδούς του Ολυμπιακού. Και στην συνέχεια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έβρισε και τον Σισέ. Ας τελειώσει λοιπόν εδώ αυτή η Ριζουπολολογία και ας βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι , για να σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Eγώ ανέλαβα τις ευθύνες μου την Δευτέρα, μόνο που κάτι ανάλογο πρέπει να κάνουν και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.