LIVE: Σε κατάσταση συναγερμού η Νέα Υόρκη για τον τυφώνα Sandy

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗ

LIVE: Σε κατάσταση συναγερμού η Νέα Υόρκη για τον τυφώνα Sandy



LIVE-se-katastasi-synagermou-i-nea-yorki-gia-ton-tyfona-Sandy
Σε πλήρη «παράλυση» βρίσκεται από χθες το βράδυ η Νέα Υόρκη, εξαιτίας της «επίσκεψης» του τυφώνα Sandy για τον οποιο οι αμερικανικές αρχές έχουν λάβει τεράστια μέτρα ασφαλείας.

Η λειτουργία όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ανεστάλη και περισσότερες από 7.500 πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ όλες οι παράκτιες συνοικίες έχουν εκκενωθεί προληπτικά.

Κλειστή παραμένει σήμερα και η Wall Street, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ακύρωσε την προεκλογική του επίσκεψη στο Ουισκόνσιν για να παραμείνει στην Ουάσινγκτον και να παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τον τυφώνα.
Κλειστό στους επισκέπτες και το Aγαλμα της Ελευθερίας, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη , ακύρωσε τις συνόδους στις οποίες επρόκειτο να συμμετάσχουν πρόεδροι χωρών της Λατινικής Αμερικής, λόγω της άφιξης του κυκλώνα.

(Πηγή: eurokinissi)

Δεκαεπταμελές πλήρωμα εγκατέλειψε το ιστιοφόρο Bounty, αντίγραφο του ιστορικού ομώνυμου πλοίου, ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας, καθώς βρέθηκε στην πορεία του κυκλώνα. Η ακτοφυλακή διέσωσε ήδη 14 και αναζητά τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πλημμύρες στο Ατλάντικ Σίτι.

Έξι πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα επηρεαστούν από την έλευση του τυφώνα, καθώς ολόκληρες περιοχές εκκενώνονται, σχολεία κλείνουν και συγκοινωνίες δεν λειτουργούν.

Ο τυφώνας τον οποίο αποκαλούν «Frankenstorm» θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ. Αναμένεται να φέρει μαζί του θυελλώδεις ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες, ακόμη και χιόνια.


Ο Σάντι κινείται με ανέμους 120 χιλιομέτρων την ώρα, οι οποίοι θα ενισχυθούν αισθητά τις επόμενες ώρες, καθώς ο τυφώνας κινείται σε ψυχρότερα νερά.

Ομπάμα: «Ο τυφώνας Σάντι αποτελεί μια σοβαρή απειλή»
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα τους συμπατριώτες του για τη απειλή του τυφώνα, «μια μεγάλη και ισχυρή καταιγίδα» που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός ηγέτης, σε μια σύντομη παρέμβασή του μετά από μια έκτακτη σύνοδο στον Λευκό Οίκο, κάλεσε επίσης τους κατοίκους περιοχών που ενδέχεται να πληγούν, να υπακούουν χωρίς αντιρρήσεις στις εντολές των τοπικών αρχών, ιδίως σε ότι αφορά την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κυκλώνα στους players που ακολουθούν!


http://newpost.gr/post/164456/LIVE-se-katastasi-synagermou-i-nea-yorki-gia-ton-tyfona-Sandy/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.